Kuru Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır
Malzemeler:- İki su bardağı kuru fasulye
- Bir kilo kemikli kuzu eti
- Dört tane orta boy kuru soğan
- İki-üç yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Dört-beş adet kurutulmuş acı sivri biber
- Bir tatlı kaşığı tuz
Hazırlanması:
Kuru fasulyeleri akşamdan suya koyarak bekletin. Ertesi gün sabah yıkayarak 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyarak bir taşım kaynatın. Altını kapatıp 6-7 saat bekletin. Bu süreden sonra tencereyi tekrar ocağa alıp kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. (suyu az gelirse kaynamış su ekleyin.)
Fasulyeler pişerken ayrı bir tencereye dört tane kuru soğanı yemeklik doğrayın, zeytinyağını koyun, etleri yıkayıp ilave edin. Ocağa alarak etler suyunu bırakıp tekrar suyu çekene kadar kavurun. (bu arada fasulyeler pişmeye devam etsin). Daha sonra etlere salçaları ve acı biberleri ekleyin. Etlerin üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edin. Etler yumuşayana kadar pişirin.
Her ikisi de pişince fasulyeleri etlerin üzerine boşaltın. Eğer fasulye ete göre fazla görünüyorsa bir kısmını piyaz yapmak için ayırın. (çünkü her fasulyenin şişme oranı farklı olabilir). tencereye tuzu da ilave edip 1-2 taşım kaynattıktan sonra servis yapın