Etiketler:

Beğendili Kebap Tarifi Beğendili Kebap Nasıl Yapılır Beğendili Kebap Yapılışı Beğendili Kebap Tarifleri



Beğendili Kebap Tarifi
Malzemeleri:
  • Yarım kilo kuşbaşından daha iri doğranmış dana yada kuzu eti
  • Dört kişilik
  • 1,5 su bardağı süt
  • Bir çorba kaşığı un
  • İki adet patlıcan
  • İki çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Üç çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Bir tane soğan
  • Bir çorba kaşığı salça
  • Bir çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı 
Soğanı rendeleyin. sıkarak suyunu çıkarın. Etleri bir kaba koyun ve soğan rendesi ile suyunu üzerine dökün ve karıştırın. 5-6 saat buzdolabında bekletin. Tencerede bir çorba kaşığı tereyağını kızdırın. Etleri kendi suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Salçayı suda ezin ve biraz tuzla birlikte tencereye dökün. Et yumuşayana kadar pişirin.

Patlıcanları ocakta közleyin. Kabuklarını soyun ve 10 dakika limonlu suda bekletin. Sonra sıkarak suyunu çıkartın. Küçük bir tencerede tereyağın bir kaşığını kızdırın. unu ekleyip, sararana kadar kavurun. Ateşten alıp patlıcanlarla karıştırın. Tuzunu ayarlayın sonra döverek püre haline getirin. Kalan tereyağını ve kaşar peyniri rendesini de ekleyin. En son olarak da sütü ilave edin iyice karıştırın. Tabağa önce bu püreden koyun üzerine de etten ve etin kendi sosundan koyun. Arzu ederseniz tabağın kenarında ızgara da pişirilmiş sivri biber ve domates dilimleri de servis edebilirsiniz.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters