Etiketler:

Arap Dolması Nasıl Yapılır


Arap Dolması Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
  • İki su bardağı pirinç
  • 300 gram çok küçük doğranmış kuşbaşı yada orta yağlı kıyma
  • İki tane kuru soğan
  • Bir çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • Kuru biber 
  • Patlıcan
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Acuka(çemenli baharat karışımı)
  • Kırmızı tozbiber
  • Sıvıyağ

Yapılışı:
Kuru biber ve patlıcanları haşlayıp soğuk suda suyunu değiştirerek bir iki saat bekletelim sonra süzgece alıp suyunu süzelim...Bu arada dolmanın içini hazırlayalım.Soğanı ve maydanozu doğrayalım.İçine yıkanmış pirinç,kıyma ya da çok minik doğranmış(zırhda doğranmış) kuşbaşı et,salçalar,tuz,baharat ve sıvıyağda ekleyip karıştıralım.Kuru biber ve patlıcanların içine dolduralım.Tencereye dizelim üstüne bir tabak kapatalım.Kaynamış suyunuda ilave edip kısık ateşte pişirelim.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters