Etiketler:

Altı Ezmeli Tike Kebabı Tarifi Altı Ezmeli Tike Kebabı Nasıl Yapılır Altı Ezmeli Tike Kebabı Pişirmek


Altı Ezmeli Tike Kebabı Tarifi Gaziantep Yöresi 
Malzemeleri:
  • 500 gr. kebaplık et
  • 100 gr. kuyruk
Terbiye İçin:
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz ve karabiber yeni bahar
Sos İçin:
  • 4-5 domates
  • 3-4 adet sivri yeşilbiber
Hazırlanışı:
Et kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Et ve kuyruk yağı sos malzemesi dışındaki diğer malzemelerin içine konur ve birbirine iyice karışması için elle yoğrulur terbiyelenmesi için bir gün buz dolabında bekletilir. Domatesler şişlere geçirilir ve ızgarada pişirilir. Domatesler piştikten sonra kabukları soyulur ve tokmakle ezilir bir tabağa konur. İnce doğranmış yeşil biberler domatesin üstüne serpilir. Terbiyelenmiş etler şişlere saplanır ve ızgarada çevire çevire pişirilir. Izgarada pişen kebaplar sosun üzerine çekilerek sıcak servis yapılır.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters