Etiketler:

Alman Kurabiyesi Tarifi


Alman Kurabiyesi
Malzemeleri

  • 375 gram tereyağı
  • Beş bardak un
  • Bir tatlı kaşığı maya
  • Bir yemek kaşığı krem şanti
  • İki yumurtanın sarısı
  • 100 gram iri taneli toz şeker

Yapılışı
Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın.Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun.Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dk.bekletin.
Hamuru unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın.6,5 cm çapında ortası 2,5 cm kesilmiş kurabiyeler oluşturun.
Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin,yumurta sarısı ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin.175 derece ısıda 12-15 dk.pişirin.Ve soğumaya bırakın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters