Etiketler:

Akdeniz Usulü Köfte Nasıl Yapılır



Akdeniz Usulü Köfte
Malzemeleri

  • Kereviz Yaprağı
  • Bir Tane Kereviz
  • 100 gram Körpe Havuç
  • İki Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (800 gr)
  • Yedi Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 200 gram Arpacık Soğanı
  • Dört Diş Sarmısak
  • Tuz 
  • Karabiber
  • 80 gram Ceviz İçi
  • 80 gram Kurutulmuş Domates
  • İki Dilim Tost Ekmeği
  • yarım Demet Maydanoz
  • Bir Küçük Demet Fesleğen
  • Dört Adet Ançuez Fileto
  • Yarım Kilo Dana Kıyma
  • Bir Tane Yumurta
  • BeşYemek Kaşığı Sıvıyağ


Yapılışı
Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın. Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayın ve doğrayın.
Soğanları kıyın. Soğanların yarısını, 2 diş ezilmiş sarmısağı, havucu, kerevizi ve domates parçalarını 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Domates suyunu ilave edin, toz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateşte pişirin.
Cevizleri ince doğrayın, kurutulmuş domatesleri kıyın. Kalan soğan, sarmısak ve cevizleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin. Tost ekmeğini doğrayın ve mutfak robotunda ufalayın. Maydanoz, fesleğen ve ançuezleri de incecik kıyın.
Kıymayı yumurta, tost ekmeği, kurutulmuş domates, cevizli karışım, maydanoz, fesleğen ve ançuezleri yoğurun, yoğururken tuz ve karabiber ilave edin.
Kıymalı karışımdan 16 köfte hazırlayın. Kızgın yağda ve orta ateşte kızartın.
Köfteleri sıcak domates sosunun üzerine koyun, üstlerine kereviz yaprakları serpiştirip servis yapın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters