Malzemeler
- Yarım kilo (500 gram) köftelik kıyma
- 200 gram salamura asma yaprağı
- Bir tane rendelenmiş soğan
- Bir diş dövülmüş sarmısak
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
- Üç tane domates
- Bir çorba kaşığı domates salçası
- Bir çay bardağı su
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanması
Salamura yaprakları birkaç kez suyunu değiştirip yıkayın ve yaprakları elinizle sıkın.
Bir kasede kıyma, soğan, sarmısak, tuz, kimyon ve karabiberi yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak silindir köfteler hazırlayın. Köfteleri asma yaprağına sarın ve bir güveç kabına alın.
Sos için rendelenmiş domates, salça ve suyu karıştırın. Asmalı köftelerin üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve sıcak fırında kaşar eriyene kadar tutun. Sıcak servis yapın.