Etiketler: ,

Oktay Usta Piliç Soteli Patlıcan Beğendi Tarifi


Piliç Soteli Patlıcan Beğendi Tarifi
Malzemeleri
Dört tane patlıcan
İki çorba kaşığı un
iki su bardağı süt
Bir çorba  kaşığı tereyağı
50 gram kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Muskat

Piliç Sote İçin
  • Bir tavuk göğsü
  • Üç yeşil biber
  • Üç domates
  • Üç diş sarımsak
  • Taze kekik
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı
Patlıcanları közleyip soyuyoruz. Soyduktan sonra ince bir şekilde doğruyoruz. Tencerede, tereyağı ve unu kavurup sütü ekliyoruz.

Piştikten sonra altını kapatıp tuz, karabiber, muskat ve kaşar ekleyip karıştırıyoruz. İnce doğranmış patlıcanlarıda ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Piliç sote için, tavuk ğöğsünü kuşbaşı doğruyoruz. Biber ve domatesi doğruyoruz.

Tavanın içerisinde sıvı yağ ile birlikte önce tavuk ardından biber ve domatesleri ekleyip kavuruyoruz. Rendelenmiş sarımsakları ekliyoruz.

Doğranmış taze kekik, tuz ve karabiberi ekleyip iyice kavrulduktan sonra altını kapatıyoruz. Patlıcanlı beğendiyi servis tabağına alıyoruz. Üzerine tavuk soteyi koyup servis ediyoruz. 

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters