Etiketler:

Kara Lahana Sarması Tarifi


Malzemeler
  • 40 tane kara lahana yaprağı (kara lahana yoksa pazıda olabilir)
  • 200 gr yağlı kıyma
  • İki  kahve fincanı pirinç
  • İki kahve fincanı bulgur
  • İki tane domates
  • İki tane büyük soğan
  • bir çorba kaşığı biber salçası
  • Yarımşar demet nane 
  • yarım demet maydanoz
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz 
  • Karabiber
Hazırlanışı
Öncelikle kara lahanaları yıkayın, kaynamış suda 1 dakika haşladıktan sonra süzgece alarak soğutun. İç harcı  için soğanlarınızı ince ince yemeklik doğrayın. Bulgur ve pirinciniz yıkayarak süzün.

İç harcı hazırlayacağınız kapta, küçük küp doğranmış domates, salça, karabiber, ince kıyılmış nane ve maydanozu tuzla hafifçe karıştırın. Daha sonra kıyma, pirinç ve bulguru da ekleyip iyice karıştırın. Son olarak limon suyunu ekleyin.

Lahanaları kesme tahtanıza alıp ortasındaki sert ve kalın damarı çıkarın. Yapraklar küçükse kesik kısmı üst üste getirerek yaprak sarması sarar gibi, eğer yapraklar büyükse ortadan ikiye bölerek muska şeklinde sarın.

Tencere dibine dizdiğiniz kalın damarların üzerine sarmaları sıralayın. Yemeğinizin seviyesinde su ekleyin.Yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirin. Arzuya göre yoğurtla servis yapın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters