Patatesli Hafta Sonu Dürüm
Malzemeleri
Dört patates
Sekiz lavaş
yarım demet yeşil soğan
Bir tutam maydanoz
Bir tutam dereotu
Bir tutam nane
Üç yumurta
Bir konserve iştah açıcı sos
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Garnitürü İçin
Kıvırcık
Kelek Tturşusu
Hazırlanışı
Patatesleri haşlayıp soyuyoruz. Lavaşları açıyoruz. Ortasına kahvaltılık sos sürüyoruz. Patates, yeşil soğan, maydanoz, dereotu, nane ve haşlanmış yumurtayı doğruyoruz.
Karıştırma kabının içine koyuyoruz. Üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber katıp harmanlıyoruz.
Lavaşların içine harcımızdan koyup sarıyoruz. Servis tabağına yıkanmış kıvırcık ve doğranmış turşu koyuyoruz.
Hazırladığımız sebzeli dürümleri tabağa dizip servis ediyoruz.