Malzemeleri
- Dörtyüz gram kuzu kuşbaşı
- Yüz gram kuyruk yağı
- İki diş sarımsak
- Pulbiber
- Tuz
- Üç tane domates
- Beş küçük kırmızı soğan
- Bir kırmızı biber
- Bir tutam maydanoz
- Zeytinyağı
- Nar Ekşisi
- Lavaş
Hazırlanışı
Kuzu kuşbaşını ince bir şekilde doğruyoruz. Zırhtan geçirip çok ince bir kıyma haline getiriyoruz. Tuz ve pul biber katıp yoğuruyoruz.
Tahta şişlere sokup yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 240 derece fırında pişiriyoruz.
Garnitürü için, domatesleri soyuyoruz. Küçük bir şekilde doğruyoruz. Kırmızı soğan, kırmızı biber ve maydanozu doğruyoruz.
Garnitürü için, domatesleri soyuyoruz. Küçük bir şekilde doğruyoruz. Kırmızı soğan, kırmızı biber ve maydanozu doğruyoruz.
Domateslerle birlikte karıştırma kabına koyuyoruz. Tuz, zeytinyağı ve nar ekşisi koyup harmanlıyoruz.
Servis tabağına lavaş ve garnitürü koyuyoruz. Üzerine kebapları yerleştirip servis ediyoruz.