Bamyalı Sebzeli Güveç
Malzemeleri
- Yarım kilo (500gram) tavuk but
- Bir kilo bamya
- İki soğan
- İki kabak
- iki havuç
- Üç domates
- Bir patates
- Dört sivri biber
- Üç diş sarımsak
- Tereyağı
- Tuz
- İki defne yaprağı
- Bir tatlı kaşığı karabiber
Hazırlanışı
Tavuk butların kemiklerinden ayırıyoruz. Sıvıyağ ile birlikte tencerede kavuruyoruz. Soğanı doğrayıp ekliyoruz.
Kabak, havuç ve patatesi parmak şeklinde doğruyoruz. Bamyayı temizleyip suda bekletiyoruz.
Etin üzerine havuç, patates ve kabakları diziyoruz. En üste bamyaları koyuyoruz.
Sivri biber ve soyulmuş domatesi doğruyoruz. Bamyanın üzerine koyuyoruz. Tuz, rendelenmiş sarımsak ve tane karabiber ekliyoruz.
İsteğe göre defne yaprağıda koyabiliriz. Orta ateşte su koymadan pişiriyoruz.