Malzemeleri
- Bir çay bardağı kırmızı veya sarı mercimek
- Bir tane küçük soğan
- Bir yemek kaşığı tereyağı
- Bir tatlı kaşığı un
- Dört su bardağı et suyu
- Bir tatlı kaşığı uz
Yapılışı
Mercimekler yıkanarak süzülür. Soğan yemeklik doğranır. Et suyu kaynatılarak hazır hale getirilir.
Tencereye yağ koyularak ısıtılır, içine soğan ilave edilerek düşük ısıda kavrulur. Daha sonra un ilave edilerek kavrulur. Hazırlanan kaynar et suyu ve kırmızı mercimek ilave edilerek karıştırılır. Ocak ısısı yükseltilerek kaynayana kadar karıştırılır. Çorba kaynamaya başladıktan sonra ocak ısısı en düşük seviyeye getirilir.
Düşük ısıda 15 dakika kaynatıldıktan sonra çorba blendırdan geçirilir, tuz ilave edilerek 2 dakika daha kaynatılır.