Menemen Tarifi
Malzemeleri
- İki tane domates
- Bir tane sivri biber
- Bir tane yumurta
- Bir tane orta boy soğan
- bir yemek kaşığı tereyağı (sıvı yağ da olabilir)
- Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı
Önce domateslerin kabukları soyulur, küp şeklinde doğranır. Sivri biber tohumları çıkarılarak halka şeklinde doğranır. Soğan soyularak, yemeklik doğranır. Yumurtalar kırılarak çırpılır.
Tencereye yağ koyularak eritilir, üzerine soğan ilave edilerek düşük ısıda kavrulur, biberler ilave edilerek hafifçe kavrulur. Üzerine domates ve tuz ilave edilerek iyice karıştırılır. Ocağın ısısı en düşük ısı seviyesine getirilerek tencerenin kapağı kapatılır.
Domateslerin diriliği ölünceye kadar pişirilir, üzerine daha önce çırptığımız yumurtalar ilave edilir, iyice karıştırılır. Yumurtalar piştikten sonra menemen ocaktan alınır ve servis yapılır.