Sahanda Sebzeli Parmak Köftesi
Malzemeleri
Köftesi İçin
- 350 gram kıyma
- Bir soğan
- Bir yumurta
- bir tutam maydanoz
- Galeta unu
- Tuz
- Karabiber
Garnitürü İçin
- İki kabak
- İki havuç
Sosu İçin
- İki domates
- İi kırmızı biber
- Bir çorba kaşığı domates salçası
- Bir tatlı kaşığı un
- Bir çorba kaşığı tereyağı
- İki diş sarımsak
- Tuz
- Su
Hazırlanışı
Havuç ve kabakları soyup jülyen kesim doğruyoruz. Küçük bir tencerede haşlıyoruz.
Köftesi için, kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, doğranmış maydanoz, galeta unu, tuz ve karabiberi karıştırma kabının içine alıp karıştırıyoruz. Köfteden parçalar kopartıp parmak şeklinde yuvarlıyoruz.
Haşlanmış sebzeleri çıkartıyoruz. Yuvarlak bir tencereye, köfte, kabak ve havuç sırasıyla diziyoruz. Sosu için, soyulmuş domates, kırmızı biber ve sarımsağı doğruyoruz.
Bir tavada tereyağı ve unu kavuruyoruz. Doğradığımız sebzeleri ekliyoruz. Domates salçası, tuz ve su koyduktan sonra köftelerin üzerine döküp orta ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyoruz.