Malzemeleri
- Dört tane patlıcan
- Üç çorba çorba kaşığı margarin
- Üç kahve fincanı un
- Üç kahve fincanı süt
- İki kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
- İki çorba kaşığı margarin
- İki tane soğan
- 250 gram yağsız kıyma
- Dört tane domates
- Dört tane sivri biber
- Üç kahve fincanı et suyu
- Tuz
Yapılışı
Patlıcanları ateşte közleyin. Sonra kabuklarını soyun ve bir çatal yardımı ile ezin. Geniş bir tavada 3 çorba kaşığı margarini eritin. 3 kahve fincanı unu ilave edin. Pembeleşene dek kavurun. Sonra sütü azar azar ekleyin. 1-2 dakika çatalla ezilmiş patlıcanları, 2 kahve fincanı kaşar rendesini tavaya aktarın.
Ayrı bir tavaya 2 çorba kaşığı margarini koyun. Küçük doğranmış soğanları pembeleşene dek kavurun. Kıymayı ilave edin. 2-3 dakika sonra küçük doğranmış domatesleri, sivri biberleri, 3 kahve fincanı et suyunu ve tuzu ekleyin. 10 dakika sonra ateşten indirin. beğendinin üzerine kıymalı harcı koyup, servis yapın.