Etiketler:

Pastane Açması Tarifi Pastane Açması Nasıl Yapılır Tarifi

Pastane Açması Tarifi
Malzemeleri: 

  • Bir su bardağı su
  • Bir su bardağı süt
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Beş yemek kaşığı toz şeker
  • Dört  çay kaşığı tuz
  • Bir tane yaş maya (40 gramlık)
  • Biraz teremyağ gurme kaymaklı
  • Aldığı kadar un
  • Bir yumurta akı (sarısını üzerine sürülecek)

Yapılışı
Bir su bardağı su ile ılık sütü karıştırın.
Mayayı içine ilave ederek eritin.
Beş yemek kaşığı toz şekeri, maya, su ile süt karışımına ilave edin.
Sıvı yağı, tuzu ve yumurtanın akını ilave edin.
Aldığı kadar unu yavaş yavaş ilave edin.
Kulak memesinden daha yumuşak bir kıvam verin.
Ne kadar yumuşak olursa hamur o kadar güzel olur.
Hamurun kabarması için bir kenarda üzerini bir bezle kapatın ve bekletin.
Mayalanmış hamurdan bezeler alın.
Her bir bezenin üzerine bir çay kaşığı teremyağı koyun.
Elinizle hamuru açıp uzatın.
Döndürüp şekil verin.
Tepsiye yağlı kağıt serin ve hamurları dizin.
Biraz tepside bekleterek mayalandırdıktan sonra üzerine yumurta sarısını sürün.
İsteğe göre üzerine çörek otu serpebilirsiniz.
180 derecede ısıtılan  fırında üzreri kızarana kadar pişirin.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters