Etiketler:

Kandil Simidi Tarifi Kandil Simidi Yapılışı Kandil Simidi Nasıl Tarifi

Kandil Simidi Tarifi Kandil Simidi Yapılışı Kandil Simidi Nasıl Tarifi

Kandil Simidi Tarifi
Malzemeleri: 

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • İki tane yumurta (beyazı üzerine sürmek için ayrılacak)
  • Bir çay bardağı kadar sıvı yağ
  • İki yemek kaşığı kadar sirke
  • Bir yemek kaşığı kadar mahlep
  • Bir yemek kaşığı kadar toz şeker
  • Bir tatlı kaşığı kadar tuz
  • Bir paket kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un

Üzerine Süs İçin

  • İki tane yumurta akı
  • Susam

Yapılışı
Önce yumurtaların beyaz ve sarısını ayırın.
Geniş bir kaba unu koyarak ortasına sıvı malzemeleri koymak için çukur açın.
Unun ortasına margarini, yumurta sarılarını ve diğer tüm malzemeleri koyun.
Hamura azar azar un ekleyerek yoğurun.
Ele yapışmayan kulak memesi kıvamı bir hamur yapın.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
Düz bir tezgah üzerinde yuvarlayın rulo şekline getirin.
Daha sonra ruloyu daire şekline getirin.
Fırın tepsisini yağlayın ya da yağlı kağıt serin simitleri aralıklı dizin.
Simitlerin üzerine yumurta akı sürün, 180 derecede ısıtılan fırına verin.
Üzeri kızarana kadar pişirin...

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters