Etiketler:

Çiğ Börek Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Yapılışı


Çiğ Börek Tarifi
Malzemeler

  • Yarım kilo un
  • 2 çay bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 çay kaşığı tuz

İçi İçin

  • 300 gram kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 kahve fincanı su
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tane domates
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar pul biber
  • Yeteri kadar karabiber
  • Yeteri kadar sıvı yağ

Yapılışı
Böreğimizi yapmaya başlarken öncelikle hamuru hazırlamaya başlayalım.
Un, ılık su, yoğurt, sirke, tuz, yumurtayı karıştıralım ve iyice yoğurmaya başlayalım.
Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurumuzu yoğurduktan sonra kenarda dinlenmeye bırakalım.
Ayrı bir yerde harcı hazırlamaya başlayalım.
Kıymayı karıştırma kabına alalım ve rendelenmiş kuru soğan, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş domates ve baharatları ekleyerek iyice karıştıralım.
Harcımız hazırlanınca hamuru parçalara ayıralım ve her bezeyi oklava ile açalım.
Daha sonra istenen büyüklükte açtığımız börek hamurlarına iç koyalım ve kapattıktan sonra kızgın yağda önü arkası kızarıncaya kadar pişirelim.
Sıcak sıcak servis yapalım.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters