Çemen Tarifi, Çemen Nasıl Yapılır Tarifi, Çemen Nasıl Yapılıyor Tarifleri Malzemeleri, Yemek Tarifleri
Çemen Tarifi
Malzemeler
- 15 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı çemen tozu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 3 su bardağı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 yemek kaşığı zeytin yağ
Yapılışı
Mutfak robotunun içine cevizleri atın ve bir su bardağı çekilmiş ceviz elde edene kadar ceviz atmaya devam edin.
15 diş sarımsağı ince ince kıyın.
Geniş bir kabın içine salçayı koyun ve içine bütün malzemeleri atıp, mikserle veya mutfak robotu bu karışımı iyice karıştırın. (Elde de oluyor)
Elde ettiğiniz çemeni cam bir kavanoza koyun ve kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, buzdolabına kaldırın.
2 gün boyunca kavanozun kapağını hiç açmayın.
2 gün sonra hazır olan çemeni açıp, servis edin.