Etiketler:

Osmanlı Sultan Reşat Pilavı

Osmanlı Sultan Reşat Pilavı
Malzemeleri 

  • Pirinç 2 su bardağı 360 gram
  • Su 4 su bardağı 800 gram
  • Margarin 6 yemek kaşığı 60 gram
  • Tuz 2 1/2 tatlı kasığı 15 gram
  • Soğan 1 orta boy 60 gram
  • Ekmek (bayat) 1 ince dilim 20 gram
  • Koyma 2 1/4 çay bardağı 200 gram
  • Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
  • Un 2 yemek kaşığı 12 gram
  • Sıvı yağ 1 1/2 yemek kaşığı 15 gram
  • Domates 3 küçük boy 300 gram


Yapılışı
Pirinci yika, süz. Suyu bir tencereye koy, yag ve 2 tatli kasigi tuz ekle, kaynat, pirinci kat, karistir. Önce orta, sonra kisik ateste suyunu çekene degin 15-20 dakika pisir, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir. Sogani soy, yika, rendele. Ekmek içini islat, sik. Kiymayi, soğani, ekmek içini, kalan tuz ve kara biberi karistirip iyice yogur, findik iriliginde yuvarla. Bir tepsiye un serp, köfteleri koy, hafifçe sallayarak unla. Teflon tavada sivi yagi isit, köfteleri koy, kizart, baska bir kaba al. Domatesleri yika, rendele, köftelerin pistigi tavada kisik ateste kapagi kapali olarak 10 dakika pisir, köfteleri yeniden koy, 5 dakika daha pisir.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters