Elmalı Poğaça Tarifi Elmalı Poğaça Nasıl Yapılır Malzemeleri
Elmalı Poğaça Tarifi
Malzemeleri
- 200 gram margarin
- 3 bardak un
- Yarım bardak yoğurt
- 2 tane elma
- 1 kaşık tarçın
- 1 fincan pudra şekeri
- 1 paket pudra şekeri
Yapılışı
Elmaları rendeleyin ve suyunu süzün.
Unu elekte eleyin kabartma tozunun içinde karıştırın.
Margarini bir kaba alın ve yoğurtla yoğurun.
Ağır ağır unu katın yumuşak bir hamur olsun ve bir kenarda dinlendirin.
Rendelenmiş elmayı tarçınla beraber karıştırın.
Dinlenmiş hamurdan elinizle parçalar koparın ve yuvarlayın bastırarak düzleştirin.
Arasına elmalı karışım koyarak kapatın.
Yağlanmış fırın tepsisine düzgünce dizin ve 180 derecede yarım saate yakın pişirin.
Soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servise sununuz.