Osmanlı Sultan Reşat Pilavı Tarifi
Malzemeleri:
Pirinç- 2 su bardagi
Su- 4 su bardagi
Margarin- 6 yemek kasigi
Tuz- 2,5 tatli kasigi
Sogan- 1 orta boy
Ekmek- bayat 1 ince dilim
Kiyma- 2 çay bardagi
Kara biber- 1,5 tatli kasigi
Un- 2 yemek kasigi
Sivi yag- 1,5 yemek kasigi
Domates- 3 küçük boy
Yapılışı
Pirinci yika, süz. Suyu bir tencereye koy, yag ve 2 tatli kasigi tuz ekle, kaynat, pirinci kat, karistir. Önce orta, sonra kisik ateste suyunu çekene degin 15-20 dakika pisir, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir. Sogani soy, yika, rendele. Ekmek içini islat, sik. Kiymayi, soğani, ekmek içini, kalan tuz ve kara biberi karistirip iyice yogur, findik iriliginde yuvarla. Bir tepsiye un serp, köfteleri koy, hafifçe sallayarak unla. Teflon tavada sivi yagi isit, köfteleri koy, kizart, baska bir kaba al. Domatesleri yika, rendele, köftelerin pistigi tavada kisik ateste kapagi kapali olarak 10 dakika pisir, köfteleri yeniden koy, 5 dakika daha pisir.