Etiketler:

Osmanlı Sultan Reşat Pilavı Tarifi

Osmanlı Sultan Reşat Pilavı Tarifi
Malzemeleri: 
Pirinç- 2 su bardagi  
Su- 4 su bardagi  
Margarin- 6 yemek kasigi 
Tuz- 2,5 tatli kasigi  
Sogan- 1 orta boy 
Ekmek- bayat 1 ince dilim  
Kiyma- 2  çay bardagi 
Kara biber- 1,5 tatli kasigi  
Un- 2 yemek kasigi  
Sivi yag- 1,5 yemek kasigi  
Domates- 3 küçük boy  

Yapılışı
Pirinci yika, süz. Suyu bir tencereye koy, yag ve 2 tatli kasigi tuz ekle, kaynat, pirinci kat, karistir. Önce orta, sonra kisik ateste suyunu çekene degin 15-20 dakika pisir, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir. Sogani soy, yika, rendele. Ekmek içini islat, sik. Kiymayi, soğani, ekmek içini, kalan tuz ve kara biberi karistirip iyice yogur, findik iriliginde yuvarla. Bir tepsiye un serp, köfteleri koy, hafifçe sallayarak unla. Teflon tavada sivi yagi isit, köfteleri koy, kizart, baska bir kaba al. Domatesleri yika, rendele, köftelerin pistigi tavada kisik ateste kapagi kapali olarak 10 dakika pisir, köfteleri yeniden koy, 5 dakika daha pisir.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters