Tene Helvası Tarifi -Adıyaman Yöresi Yemekleri, Tene Helvası Nasıl Yapılır Tene Helvası Pişirmek, Tene Helvası Yapmak, Tene Helvası Malzemeleri, Tene Helvası Oktay Usta Tarifleri, Tene Helvası İçin Gerekli Malzemeler.
Tene Helvası Tarifi -Adıyaman Yöresi Yemekleri
Malzemeleri:
Tene Helvası Tarifi -Adıyaman Yöresi Yemekleri
Malzemeleri:
- 1,5 su bardağı nişasta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı şeker
- Üzeri için dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Tencereye tereyağı ve sıvıyağ konur.
Biraz ısınınca nişasta atılır.
Rengi değişene kadar kavrulur.
Sonra şeker ve pekmez eklenir.
Malzeme dağılana kadar karıştırılır.
Sonra ateş çok kısılır.
Ara sıra karıştırarak 1 saat kadar pişirilir.
Kısa süre dinlendirilir.
Servis tabağına alınır.
Üzerine ceviz serpilir.