Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeler:
- Üç adet sivri veya çarliston biber
- İki adet soğan
- İki adet patates
- İki yemek kaşığı salça
- Bir adet domates
- İki bardak bulgur
- Dört bardak su
- İki yemek kaşığı margarin yağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar tuz
Hazırlanışı:
soğan ve biberi çok küçük olmamak kaydı ile doğruyoruz patatesleri kare şeklinde kesip önce biber sonra soğan ve patatesi yağda kavuruyoruz soğan ve biber diriliği gidene kadar kavurduktan sonra bulgur ve salçayı ve domatesi ilave edip bir kaç kez daha kavurduktan sonra suyunu ilave edip aldığı kadar tuzu ekleyip pişmeye bırakıyoruz patates ve bulgurun ayrı lezzeti damaklarda bir lezzet bırakacaktır.