Etiketler:

Çerkez Tavuğu Tarifi



Çerkez Tavuğu Tarifi  
Malzemeleri:

  • 1 adet tavuk
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 5 ince dilim ekmek (bayat)
  • 3 su bardağı ceviz içi
  • 8 diş sarmısak
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı biber

Yapılışı
Yıkayıp hazırladığınız tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte, 35-40 dakika pişirin. Kemiklerini ayırın, etini lif lif ayırarak ince ince ditin. Servis tabağına düzgünce yerleştirin. 

Sarımsak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak, 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıştırın. Ditilmiş tavuk etinin üzerini bu karışımla kaplayın.

Yağın içine kırmızı biberi ekleyerek eriyene kadar ısıtın. Hazırladığınız yağı tavuğun üzerine dökerek servis yapın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters