Çerkez Tavuğu Tarifi
Malzemeleri:
- 1 adet tavuk
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 5 ince dilim ekmek (bayat)
- 3 su bardağı ceviz içi
- 8 diş sarmısak
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı biber
Yapılışı
Yıkayıp hazırladığınız tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte, 35-40 dakika pişirin. Kemiklerini ayırın, etini lif lif ayırarak ince ince ditin. Servis tabağına düzgünce yerleştirin.
Sarımsak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak, 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıştırın. Ditilmiş tavuk etinin üzerini bu karışımla kaplayın.
Yağın içine kırmızı biberi ekleyerek eriyene kadar ısıtın. Hazırladığınız yağı tavuğun üzerine dökerek servis yapın.