Etiketler:

Palamut Köftesi Tarifi



Palamut Köftesi Tarifi 
Malzemeleri:
  • 1 adet palamut balığı
  • 1 adet soğan
  • 1 dilim ekmek içi
  • 2 adet limonun suyu
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 3 çorba kaşığı galeta unu
  • Çam fıstığı
  • Kuş üzümü
  • Tarçın
  • Karabiber
  • Maydanoz
  • Tuz
HAZIRLANIŞI
Balığın içini temizleyip, bol suda yıkayın. Kılçıklarından kolayca ayrılacak kadar haşlayın ve tencereden çıkarıp, süzün. Siyaha etlerini, kılçıklarını ve derisini temizleyin. Kalan eti bir kaba koyun. 

Soğanı rendeleyin, ekmek içini hafifçe ıslatın yoğurup, ufalayın, yumurtayı biraz çırpın bunları karabiber, tuz, tarçın, üzüm ve fıstıkla berberce balığa katın. Maydanozu ince ince kıyıp, ilave edin. Karışımı iyice yoğurup, küçük köfteler yapın.

Zeytinyağını kızdırın, balık öftelerini galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartın. Limon ve maydanozla süsleyip servis yapın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters