Bezelyeli Güveç Tarifi
Malzemeleri:
- 250 gr kuşbaşı et
- 500 gr bezelye
- 2 adet havuç (Bezelye büyüklüğünde küp şeklinde doğruyoruz.)
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 kaşık tereyağ
- 1/2 çay kaşığı kekik
- Tuz
Yapılışı:
Tencereye yağı koyup yemeklik doğradığımız kuru soğanları, eti ilave edip soteliyoruz.
Kuşbaşı doğradığımız havuçları, biberi, domatesi, bezelyeyi, tuzunu katıp suyunu koyup pişiriyoruz.
Pişirdiğimiz bezelyeyi güveç kaselere koyup üzerine kaşar rendesi serpip fırına veriyoruz.
Kaşarların üzeri hafif kızarınca fırından çıkarıp sıcak servis yapıyoruz.