Etiketler:

Somon Balığı Tarifi



Somon Balığı Tarifi
Malzemeleri

  • 600 gr somon balığı
  • 2 adet yumurta akı
  • Taze kara biber
  • 4 adet domates
  • Kereviz yaprağı
  • Yeşil soğan
  • Zeytinyağ
  • Roka
  • Tuz

HAZIRLANIŞI
Somonları iyice yıkayıp, süzgeçten geçirin, sonra, mikser rendesinden geçirin. Diğer yanda yumurta aklarını hafifçe çırpıp somonların üzerine dökün, 3 yemek kaşığı zeytin yağ, biraz tuz, biber ve fındık rendesini de katıp, iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı birer porsiyon halinde kaselere koyun. Sosu emmesi için buzdolabında 3-4 saat kadar bekletin. Servis yapmadan önce, domatesleri dilimleyip, tabağı süsleyin.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters