Etiketler:

Saray Kebabı Tarifi



Saray Kebabı Tarifi
Malzemeleri:

  • 750 gr kuzu eti (Kuşbaşı)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet domates
  • 3 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
Püre İçin:
  • 3-4 adet patates (Haşlanmış)
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 fiske muskat (Arzuya göre)
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Yapılışı:
Tencereye yağı koyalım.
Eti, piyazlık doğradığımız soğanları tencerede soteliyoruz.
Havucu verev kesip tencereye koyuyoruz.
Ağır ateşte arasıra çevirerek, etler bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım.
Etler suyunu çekince üzerine hafifçe çıkacak kadar su ilave edelim.
Ağır ateşte etler yumuşacık olana dek pişirelim.
Tuz, karabiber ve kekiğini koyalım.
Kebabımızı cam bir fırın tepsisine boşaltalım. Patatesleri sıcakken rendeleyelim.
Tereyağını, 2 yumurta sarısını, tuz ve muskatı ilave ederek çırpma teli ile çırpalım.
Püreyi sıkma torbasına dolduralım.
Yumurta iriliğinde toplar halinde sıkalım veya yumurta iriliğinde yuvarlayalım.
Kebabın üzerine eşit aralıklarla sıralayalım.
Her püre topçuğunun üzerine 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile çırptığımız yumurta sarısını sürelim.
Pürelerin aralarındaki boşluklara halka halka dilimlediğimiz domatesleri sıralayalım.
Orta ısılı fırında pürenin üzeri pembeleşene dek kızartalım.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters