Pırasalı Börek Tarifi
Hamuru İçin:
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 2 adet yumurta
- 6 çorba kaşığı tereyağ
- Tuz
- 500 gr pırasa
- 100 gr tereyağ
- 2 adet yumurta
- 2 adet kuru soğan
- 150 gr peynir
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
Pırasalar yıkanıp ince ince doğranır.
Harç için tereyağını bir tavada eritip ince doğranmış soğanlar sotelenir.
Üzerine pırasalar katılır.
Rengi dönene kadar kavrulur.
Tuz, karabiber katılır.
Ateşten alınınca içine beyaz peynir ufalanır.
Çırpılmış yumurtalar katılır.
Fırın 180 derece ısıtılır.
Hamur için yumurtalar çırpılır un elenir ortasına yumurtayla su konulur ve tuz serpilerek pürüzsüz bir hamur yoğurulur.
8 bezeye ayrılır.
Tereyağ eritilip hazırlanır.
Tepsi yağlanır.
Hamurlar tepsi büyüklüğünde açılıp 4 tane yufkanın aralarına tereyağ sürülüp üst üste konur.
Ortasına pırasalı harç yayılır.
Üzerine kalan 4 beze açılıp üst üstüne yağlanır.
Harcın üzerine kapatılır.
Isınmış olan fırında 20-25 dakika pişirilir.
Dilimlenerek sıcak servis yapılır.
Yufkaların en üstüne tereyağ sürülür.