Etiketler:

Nemse Baklavası Tarifi



Nemse Baklavası Tarifi
Malzemeleri 
  • 3 su bardağı un,
  • Yarım kilo toz şeker (şurubu için),
  • 1 pa­ket margarin,
  • 1 avuç toz şeker,
  • 2 yumurta,
  • 250 gram çekilmiş ceviz içi,
  • 1 kahve kaşığı limon suyu,
  • 1 fiske tuz
  • Su
HAZIRLANIŞI
Un, fayans üzerine elenir.
•Ortası “havuz” gibi açılıp, içine 1 kahve kaşığı limon suyu ko­nur. Etrafına 1 fiske tuz serpilir. Sonra, azar azar su dökülür.
•”Kulak memesi” yumuşaklığına gelinceye kadar yoğrulur.
•Üzerine “nemli bir bez” örtülüp yarım saat kadar bekletilir. Daha sonra:
•Üzerine un serpilmiş fayans üzerinde; ortası kaim, kenarları ince şekilde 4 tane “kulak” yapılır.
•Kalın olan kısma “merdane” ile vurularak azıcık inceltilir. I Sonra; buralara “kare” şeklinde margarin konulur. Sonra, kulaklar uzatılır, yağın üstüne kapatılıp “bohça” şekli verilir. I Bu şekildeyken, üzerlerine nemli bir bez örtülüp yarım saat kadar buzdolabında bekletilir. Sonra:
•Un serpilmiş, soğuk fayans üzerinde, “merdane” ile vura vura “bir parmak kalınlığında” ve “bir kalem boyunda” açılır. •Hamur, yine aynı şekilde açılıp, katlanır. •Sonra, üzerine “nemli bir bez” örtülüp buzdolabında yarım saat
bekletilir. Sonra:
•Yine fayans üzerinde, daha önce olduğu gibi 2 kere açılıp, ka­patılır. Sonra:
•Yine aynı şekilde açılıp, kapatılır. Yarım saat bekletilir. En so­nunda, incecik açılır.
•Çekilmiş ceviz bir kaseye konulur. Üzerine 1 avuç toz şekeri ile 2 yumurtanın akı konulup karıştırılır. Sonra:
• Açılan hamurun kenarından 2 parmak kadar içine, bu karışımdan “bant” şeklinde konulur. Sonra; hamurun kenar kısmıyla,
karışımın üstü kapatılır.
•Hamur, kapatılan yerden kesilir. Sonra da “baklava” şeklinde kesilir.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters