Etiketler:

Çılbır Nasıl Yapılır Çılbır Tarifi Çılbır Oktay Usta Tarifleri Çılbır Yapmak Çılbır Pişirmek



Çılbır Tarifi
Malzemeler:
  • 5 yumurta
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1-2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı ben tercih etmiyorum)
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Kırmızıbiber
  • Nane
Yapılışı:
Yayvan bir tercenere yada teflon bir tavada su, tuz ve sirkeyi kaynatın.
Su kaynadıktan sonra yumurtaları sarılarını bozmadan 2 parmak aralıklarla tencereye kırın.
Tüm yumurtalar dilediğiniz ölçüde piştikten sonra kevgir yardımı ile suyunu güzelce süzdürüp servis tabağına alın.
Yumurtalar biraz soğuduktan sonra üzerlerine dövülmüş sarımsak ve tuz ile çırptığınız yoğurdu dökün.
En son olarak tereyağını bir cezvede kızdırıp içine nane ve kırmızı biber koyup sosunu hazırlayın.
Yoğurdun üzerine bu sosu döküp servis yapın.
Afiyet olsun…

Not: Çılbırın rafadan olanı makbulmuş ama siz yumurtayı (benim gibi) tam pişmiş halde tüketmeyi seviyorsanız üzerini bozmadan ters düz edip biraz daha pişirebilirsiniz.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters