Malzemeleri:
- 250 gr margarin (1 paket)
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 5-5,5 su bardağı un (Silme)
- 100 gr bitter çikolata
- Hindistan cevizi rendesi
- Toz antep fıstığı
- Dövülmüş fındık
- Dövülmüş ceviz
- Renkli kurtçuklar
Yapılışı:
Bir kasede oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini, pudra şekerini, sıvıyağı, yumurtayı karıştırıp birbirine yediriyoruz.
Üzerine unu eleyip kabartma tozunu, vanilyayı katıp kulak memesi yumuşaklığında yoğuruyoruz.
Tulumba kalıbıyla fırın tepsisine sıkarak sıralıyoruz.
180 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Diğer tarafta bir kaba çikolatayı, 2 yemek kaşığı sıvıyağı koyup benmari usulü (çikolata kabının altına sıcak su koyup çikolatayı) eritiyoruz.
Kurabiyelerin bir ucunu çikolataya batırıp hindistan cevizi rendesine, fındık, ceviz, fıstık, renkli kurtçuklara batırıp servis tabağına alıp servis yapıyoruz.