Etiketler:

Hamsi Kuşu Tarifi



Hamsi Kuşu
Malzemeleri:
  • 1 kg hamsi
  • Tuz
iç Harcı İçin:
  • 2 adet kuru soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Kaplama Harcı:
  • Mısır unu
  • Beyaz un
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
Kızartmak İçin:
  • Sıvıyağ
Yapılışı:
Ön hazırlık olarak hamsileri temizliyoruz.
Kuyruk ucundan hamsinin kılçığını tutup çıkarıyoruz.
Hamsileri yıkayıp 15-20 dakika süzüyoruz.
Diğer tarafta kurusoğanları çok küçük olacak şekilde doğruyoruz.
Soğanlara tuzu ilave edip elimizle ovuyoruz.
Maydanoz doğrayıp, karabiber, tuz serpip karıştırıyoruz.
Boş bir tabağa mısır unu koyuyoruz.
Hamsilerin iç kısmını mısır ununa batırıyoruz.
Başka bir tabağa beyaz undan koyup hamsinin dış kısımlarını beyaz una batırıyoruz.
Daha sonra elimize 2 tane hamsiyi açarak ortasına doğradığımız kurusoğandan bir tatlı kaşığı koyuyoruz.
Üzerine 2 hamsiyi kapatarak avucumuzun ortasında sıkıştırıyoruz.
Sıkıştırdığımız hamsileri önce beyaz una buluyoruz.
Sonra yumurtaya batırıp mısır ununa bulayıp kızgın sıvı yağın içine koyup her tarafını çevirerek kızartıyoruz.
Kızarttığımız hamsileri havlu kağıt serilmiş tabağa alıyoruz.
Sıcak olarak yanında limon ve salata ile servis yapıyoruz.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters