Bal Badem Tatlısı Tarifi
- Malzemeleri:
- 3 yumurta (1 yumurta sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 8 çorba kaşığı irmik
- 200 gr margarin
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı toz badem
- Aldığı kadar un
Şerbeti için
- 2,5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- Bir dilim limon
- Malzemeler 20 dakika kısık ateşte kaynayacak soğuk olarak dökülecek
Hazırlanışı
Pudra şekeri ve yağ krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Diğer malzemeler eklenip hamur elde edilir, şekil verilip üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkıp ilk sıcaklığı gittikten sonra soğuk şerbet dökülür.