Yanardağ Kebabı Tarifi
Malzemeleri
- Yarım kg kıyma (köftelik orta yağlı)
- 1 baş soğan (rende)
- 1 yemek kaşığı süt
- Yeteri kadar tuz, karabiber, köfte baharı, kimyon
- 2-3 dilim bayat ekmek için (ufalanmış)
- 1 adet yumurta akı
- 2 adet tırnaklı pide
- 3 adet orta boy patates
- 2 adet doğranmış domates
- 1 dïş sarımsak.
- 1 su bardağı yoğurt (suyu süzülmüş)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı
Pideleri fırında ısıtın. Kızarmaya yüz tutunca kırmızı biberi tereyağında kızdırın. Pideleri servis tabağına yerleştirin. Üzerine kızdırdığınız yağı dökün. Köfteleri hazırlayıp kızgın yağda kızartın.
Önce patatesleri kızartıp servis tabağına üst üste gelecek şekilde koyun. Köfteleri koyun. Üzerine çırpılmış yoğurt koyun. Domates ile yağı sarımsağı ateşte öldürün. En üstüne alacalı şekilde ilave edip sıcak olarak servise sunun.