Etiketler:

Şeftalili Kurabiye Tarifi



Şeftalili Kurabiye Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 yumurta
  • 250 gr. margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 3-4 kaşık yoğurt
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 750 gr)
  • Şekil vermek içi 25-30 adet ceviz kabuğu
  • 1 fiske kırmızı şekerci boyası
  • Üstünü kaplamak için bir miktar toz şeker ve süslemek için nane yaprakları

Kreması için:

  • 4 yemek kaşığı un
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 50 gr margarin (oda sıcaklığında)

Yapılışı:
Yumurta şeker margarin sıvı yağ ve yoğurt sırasıyla yoğurma kabına alınarak mikserle çırpılır. Un kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek elle yoğurulur

Yumuşak bir kurabiye hamuru elde edilir.10 dakika dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yarım ceviz kabuklarının üstü kapatılır ve ters çevirilerek unlanmış fırın tepsisine dizilir. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuyunca ceviz kabukları kolayca kurabiyelerden ayrılır.

Diğer tarafta krema için un toz şeker ve kakao karıştırılır ve 2 sb süt yavaşça ilave edilir.Koyulaşıncaya kadar pişirilir ocaktan indirmeden önce 1 paket vanilya konur.Krema pişirilip soğutulduktan sonra ; 2 yemek kaşığı pudra şekeri ile 50 gr margarin bir çatal yardımıyla karıştırılır ve kremaya ilave edilerek mikserle çırpılır.Bu krema ortası çukur olan kurabiyelerin içine doldurulur ve 2 kurabiye birbirine yapıştırılır.

Şimdi sıra kurabiyeleri süslemeye geldi;

Bir fiske kırmızı şekerci boyası sulandırılır.Kurabiyelerin üzerine fırça yardımıyla sürülür ve kurabiyeler toz şekere bulanır. Tıpkı bir şeftaliye benzeyen kurabiyeler nane yapraklarıyla süslenir. 

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters