Etiketler:

Portakallı Pırasa Tarifi



Portakallı Pırasa Tarifi 
Malzemeleri:
  • 1 kg pırasa
  • 1 adet portakalın suyu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet limonunsuyu
  • 2 adet havuç
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
Yapılışı:
Pırasalar yıkanır, 2 parmak eninde doğranır, tencereye aktarılır. Üzerine doğranmış havuç, portakal suyu, portakal rendesi,limon suyu, 1 çay bardağı zeytinyağı ve pirinç konur. Tencere orta ateşli ocağa yerleştirilir. Pırasalar yumuşamaya başlayınca şeker, tuz ve sıcak su eklenir. 

Pişince tencerenin içinde 15 dakika dinlendirilir, servis tabağına konur. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir. 

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters