Etiketler:

Portakallı Ördek Tarifi


Portakallı Ördek Tarifi
Malzemeleri
  • 2 kg ağırlığında bir ördek 
  • 2 adet portakal 
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 4 adet küp kesme şeker
  • 1 çay kaşığı patates unu 
  • 1 çorba kaşığı portakal likörü
  • 1 çorba kaşığı portakal marmeladı
  • 1 çorba kaşığı şarap
HAZIRLANIŞI
Margarini bir tencereye koyup kızdırın. İçine temizlenmiş, tütsülenmiş, ayakları gerisine geçirilmiş ve tuzlanmış ördeği koyun. Bir tarafı kızardıktan sonra çevirerek, her iki tarafı da nar gibi oluncaya dek, 45-50  dakika fırında kızartın.

Diğer yandan bir portakalın kabuğunu soyun, çok ince doğrayıp, biraz su içinde haşlayın. Ikinci bir portakalın üstünü kesme  şeker ile ovun, aynı şekeri ateşte sarımtırak bir renk alıncaya kadar eritin. Iki portakalın kabuklarını ve  zarlarını çıkatın,  dilim dilim kesin, sonradan süs olarak kullanmak üzere buzdolabında saklayın. Pişen ördeğin yağını tencereden çıkarın, aynı kaba şarap ve pıhtılaşması için patates ununu ilave edip, önceden  karamel haline getiridiğiniz  şeker, ince doğranmış ve haşlanmış portakal kabuğu, portakal marmeladı ve  portakal likörünü ilave edin.

Ördeği, istediğiniz büyüklükte porsiyonlara bölün, salçayı ve süs olarak portakal dilimlerini kouyup  sıcak servis yapın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters