Piliç Avcı Kebabı Tarifi
Malzemeler
- İki buçuk çorba kaşığı margarin
- 1 su bardağı şehriye
- 1 tatlı kaşığı salça
- Üç buçuk su bardağı et suyu
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Sosu için:
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
- Yarım su bardağı ince dilimlenmiş mantar
- 3 adet domates
- 1 adet kuşbaşı piliç eti
- Yarım su bardağı bezelye
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı
Şehriyeyi yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Domates salçasını ve et suyunu ilave edin. Karıştırıp, tuzunu ayarlayın. Servis tabağına yayın.
Sosu için, yağı eritin. Soğanları kavurun. Pilici ilave edip, birkaç dakika daha kavurun. Tuz, karabiber, dilimlenmiş domates ve mantarı da ilave edip 5-10 dakika pişirin. Şehriyenin üzerine yayın.
Üzerine haşlanmış bezelye serpip servis yapın.