İncik Kebabı Tarifi
Malzemeleri
- 4 Adet Kuzu İncik
- 1 Adet Kırmızıbiber
- 1 Adet Dolmalık Biber
- 1 Çay Kaşığı Salça
- 1 Adet Soğan
- 1 Litre Su
- 1 Çay Kaşığı Tane Karabiber
- 1 Çay Kaşığı Rosemary
- 3 Adet Defne Yaprağı
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 4 Adet Patates
- 8 Adet Taze Fasulye
Yapılışı
Kuzu incikleri temizlendikten sonra tencereye aktarın. Biberlerin çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra iri parçalar halinde doğrayın ve etin üzerine ekleyin. Sulandırılmış 1 çay kaşığı domates salçasını ilave edin.
Soğanın kabuklarını soyduktan sonra iri iri doğrayın. 1 litre suyu tencereye aktarın. Son olarak 1 çay kaşığı rosemary, 3 adet defne yaprağı ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye aktarın. Etler yumuşayana dek pişirin. Önceden haşladığınız patates ve taze fasulyelerle birlikte servis yapın.