Etiketler:

Orman Kebabı Tarifi Oktay Usta


Orman Kebabı Tarifi Oktay Usta
Malzemeleri:
  • 1 kg kuşbaşı dana eti
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 1/2 kg donmuş bezelye
  • 6 adet yeşil soğan
  • 3 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 200 gr mantar
  • 3 adet çarliston biber
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 su bardağı su  
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
Hamuru İçin:
  • 2 su bardağı un (300 gr)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3/4 su bardağı su (150 ml)

Yapılışı: 
Yağı eritin, soğanları irice çekin ve kavurun. Etleri ilave edin. Etler kendi sularını salıp çekinceye kadar, kavurun. 1 su bardağı su ekleyip, etler suyunu çekene kadar, çok kısık ateşte pişirin. Tuzla lezzetlendirin.

Patates, mantar ve havuçları küp şeklinde doğrayıp, etlere ilave edin. Bezelyeleri de koyup, 2 bardak sıcak su ile birlikte, sebzeler yumuşayana kadar, kısık ateşte pişirin. Yemeğinizi ateşten almadan 10 dk önce çarliston biberleri, 2-3 dk önce de yeşil soğanları ekleyip tuz, karabiber ve kekikle lezzetlendirin. 

Pişen yemeğinizin suyunu iyice çekmiş olması gerekmektedir.Etlerinizi, 25 cm çapında, derin bir fırın kabına koyun.Hamur malzemelerini karıştırın. Hamuru, fırın kabınızın ağzı genişliğinde ve 2 parmak kalınlığında açın. Orman kebabının üzerini bu hamurla kapatın. Hamurun üzerine 1 yumurta sarısını sürün.Önceden 175 dereceye ısıttığınız fırında, 40 dk pişirin.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters