Etiketler:

Oktay Usta Un Helvası Yapılışı


Oktay Usta Un Helvası Yapılışı
  • 5 kahve fincanı un
  • 2.5 kahve fincanı tereyağ
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 5 bardak su
Yapılışı
Tencereye tereyağını koyunuz. Hafif kızınca, elenmiş unu da katıp, devamlı karıştırarak unu, esmer bir renk alıncaya kadar 30-40 dakika hafif ateşte kavurunuz. 

Bu arada, bir başka tencereye suyla şekeri koyunuz. Bir taşım kaynatarak şurubu hazırlayınız. Un esmerleşince üzerine şurubu dökünüz. Hepsini iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp helvayı çok hafif ateşte demlenmeye bırakınız. 

Sonra ateşten indirip bir saat kadar dinlendiriniz. Sonra kaşık kaşık alıp aynı şekli bozmadan tabağa boşaltınız. Üstünü tarçınla süsleyip, servis yapınız.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters