Etiketler:

Antep Usulü Kısır Tarifi


Antep Usulü Kısır Tarifi
  • 500 gram ince bulgur
  • 2 kaşık salça
  • 2 yeşil biber
  • 1demet maydanoz
  • 1 bağ taze soğan
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 havuç
  • 1.5 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Pulbiber ve köfte baharı
Yapılışı
Önce bulguru derin bir kapta ıslamaya bırakıyoruz, diğer yanda maydanoz taze soğanı ayıkladıktan sonra yıkayıp ince ince doğruyoruz.

Diğer yandanda kuru soğanlarıda ince doğrayıp tavaya alıyoruz. 1.5 çay bardağı yağın hepsini tavaya soğanla koyup pembeleşinceye kadar kavurup salçayı ekliyoruz. 

Daha sonra tuzu ve pul biberi ekliyoruz. Sos hazırlandıktan sonra hazırladığımız sosu bulgurun içine ekleyip karıştırıyoruz.

Maydonoz, rendelenmiş havuç, taze soğan ve ince doğranmış sarımsaklarıda ekliyoruz. 

İsteğe göre limon kullanılabilir

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters