Etiketler:

Muhallebili Kurabiye Tarifi


Muhallebili Kurabiye Tarifi 
Malzemeleri:
  • 250 gram tereyağı
  • 6 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Muhallebi için malzemeler
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Yapılışı
Muhallebi için; yumurta sarısı ve şekeri çırpıp tencereye alın. Un ve süt ekleyip karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynamaya başlayınca hindistan cevizi, vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağı koyun. Yağ eriyene kadar kaynatın. Hazırladığınız karışımı miksere alıp soğuyana kadar çırpın. Bir süre buzdolabında bekletin. Eritilmiş margarin, kakao, sıvı yağ, toz şeker, yoğurt,vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yapın.Hamuru 20 dk. bekletin. 

Hamurda ceviz büyüklüğüne parçalar koparıp merdane yardımıyla açın. Açtığınız hamurun içine, 1 tatlı kaşığı muhallebi koyup hamuru top haline getirin. Hamurun birleşme kısmı tepsiye gelecek şekilde dizin. 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters