Etiketler:

Marmelatlı Kurabiye Tarifi



Marmelatlı Kurabiye Tarifi 
  • Malzemeleri:
  • 125 gr margarin
  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı ince çekilmiş fındık
  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • Bir çay kaşığı kabartma tozu
  • 5 yemek kaşığı kayısı marmeladı
Üzeri için
  • Tarçın ve pudra şekeri yeterli
Yapılışı
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Margarini ısıtıp eritiniz, Unun ortasını havuz şeklinde açıp yumurtayı, eritilmiş margarini, pudra şekerini, vanilyayı, kabartma tozunu ve fındığı ilave edip yoğurun. 

Hamurdan fındık büyüklüğünde toplar yapıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca her iki kurabiyenin alt taraflarına marmelat sürüp sırt sırta gelecek şekilde birbirine yapıştırın. Üzerlerine pudra şeker ve tarçın serpip servis yapın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters