Etiketler:

Kısır Tarifi Kısır Nasıl Yapılır Kısır Oktay Usta Tarifleri Kısır Yapılışı


Kısır Tarifi
Malzemeler 
  • 500 Gr Dana kıyması (iki kere çekilmiş)
  • 500 Gr Köftelik bulgur
  • 2 Adet orta boy soğan
  • 2 Adet domates
  • 1 Adet Maydanoz
  • 1 Çorba kaşığı domates salçası
  • 1 Çorba kaşığı biber salçası
  • 1 Tatlı kaşığı acı pul biber(isteğe bağlı)
  • Kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım Demet
  • Taze soğan
GARNİTÜR İÇİN
  • 1 Adet orta boy soğan
  • Yarım Demet maydanoz
  • 2 Çorba kaşığı sumak
  • 2 Çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
HAZIRLANIŞI
Köftelik bulguru derin bir kabın içerisine alıp bir su bardağı sıcak su ile ıslatıp 25-30 dakika bekletin.

Daha sonra kıymayı,ince ince doğranmış soğanları,domatesi,baharatları ve salçayı katıp iyice yoğurun.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters