Kısır Tarifi
Malzemeler
- 500 Gr Dana kıyması (iki kere çekilmiş)
- 500 Gr Köftelik bulgur
- 2 Adet orta boy soğan
- 2 Adet domates
- 1 Adet Maydanoz
- 1 Çorba kaşığı domates salçası
- 1 Çorba kaşığı biber salçası
- 1 Tatlı kaşığı acı pul biber(isteğe bağlı)
- Kimyon
- Tuz
- Karabiber
- Yarım Demet
- Taze soğan
GARNİTÜR İÇİN
- 1 Adet orta boy soğan
- Yarım Demet maydanoz
- 2 Çorba kaşığı sumak
- 2 Çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Köftelik bulguru derin bir kabın içerisine alıp bir su bardağı sıcak su ile ıslatıp 25-30 dakika bekletin.
Daha sonra kıymayı,ince ince doğranmış soğanları,domatesi,baharatları ve salçayı katıp iyice yoğurun.