Etiketler:

Ispanaklı Patates Dolması Tarifi



Ispanaklı Patates Dolması Tarifi
Malzemeleri: 
  • 1 kg ıspanak
  • 2 adet iri kuru soğan
  • 3 adet yeşil soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı soya unu (yada 1 yemek kaşığı normal un)
  • 4 adet iri patates
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber 
  • Kırmızı biber
  • Kimyon
  • Tuz
HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp ezin. Ispanakları yıkayıp saplarını ayırın. Yarım çay bardağı sıvı yağda küp küp doğradığınız soğanları hafifçe pembeleştirip unu ekleyin. Kısa bir süre birlikte kavurduktan sonra salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip patatesle iyice karıştırın. 

Hazırladığınız içi ıspanakların içine koyup bohça yaparak sıkıca tencereye yerleştirin. Üzerine ve aralarına sarılamayacak küçüklükteki ıspanakları serpiştirip, diğer yanda tereyağını ve 1 yemek kaşığı salçayı hafifçe kavurup üzerine bir çay bardağı suyla dolmaya ekleyin. Dolmalar suyunu çektiğinde sıcak olarak servis yapın.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters