Etiketler:

Ispanak Çorbası Tarifi


Ispanak Çorbası Tarifi
Malzemeleri
  • 1 kg yıkanıp ayıklanmış ıspanak
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı un
  • 1/2 kg kilo süt
  • 2 su bardağı et suyu veya normal su
  • Tuz
  • Karabiber
HAZIRLANIŞI
Ispanaklar tencereye koyduğumuz ılık su içinde öldürülür, süzülür ve suyu sıkılır. İnce ince kıyılır. Margarin tencereye koyulup, eritilir. İnce kıyılmış soğan eklenip pembeleştirilir. Un eklenip birkaç kez çevrilir. 

Sonra ıspanaklar koyulup karıştırılır. Yarım kilo süt, tuz, karabiber ve et suyu veya su eklenip 15 dakika kaynatılıp servis yapılır.

 
Yemek Tarifleri Siteleri © 2012 | Designed by Canvas Art, in collaboration with Business Listings , Radio stations and Corporate Office Headquarters